Kljub zelo dobremu javnemu prevozu, si takšnega potovanja skorajda ni mogoče predstavljati brez najema avtomobila. Tudi mi smo ga najeli za 8 dni (cena najema: 113€/dan).

Tu pa se izziv šele začne. Volan na nasprotni strani avtomobila in vožnja po nasprotnem pasu. Pot nas je peljala proti Stirlingu na ogled gradu in nato kasneje v manjše mestece Perth, kjer smo prenočili v udobnih sodih. Škoti so eni najbolj prijaznih ljudi, kar jih lahko srečaš. To prijaznost odražajo tudi na cesti. Čeprav smo že po 5 min vožnje dobili v vpogled sredinca in besedo na f…  so bili kasneje na našo srečo zelo tolerantni, kljub počasnosti in lovljenju v krožiščih. Škotska je prepredena z krožišči. Vsaka cesta se konča z njimi, uporabljajo jih tudi za umiritev prometa. ‘Normalnih’ semaforiziranih križišč imajo zelo malo.

Grad Stirling, je eden izmed največjih, najbolj ohranjenih in najpomembnejših gradov na Škotskem. Njegova zgodovina vas popelje v 16. stoletje. Na gradu so se v tistem času odvijala zelo pomembna kronanja škotskih kraljev.